Luksus chokolade-banan roulade
Dej - 100 gram æggehvide (3 æg)
- 3 æggeblommer
- 150 gram sukker
- 25 gram kakao (2 spsk)
- 30 gram kartoffelmel (3 spsk)
- 10 gram bagepulver (2 tsk)
- 1 spsk hvedemel
Fyld- 2 bananer
- 3 dl fløde
- 75 gram hakket mørk 70% chokolade
- 50 gram hakket hvid chokolade
- 1 stang vanilje
- Evt. rutebiler
Opskrift- Pisk æggehvider stive, tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk i et par sekunder
- Tilsæt det sidste sukker og vend æggeblommer i dejen
- Bland kakao, kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og sigt det i dejen. Dejen vendes forsigtigt
- Fold en form af bagepapir på ca. 30 x 35 cm med 4 cm kant. Hjørnerne kan holdes sammen med fx papirclips
- Hæld dejen i form, fordel den ensartet og bag i 6-8 min ved 200 grader. (Den færdigbagte dej, skal være lidt klistret). Lad den køle i 5-10 min
- Vend dejen over på et stykke bagepapir med rørsukker og pensle bagsiden med koldt vand, hvorefter bagepapiret kan hives forsigtigt af.
- Smelt den hvide chokolade (vandbad eller mikroovn) og bland det i den piskede fløde sammen med vaniljekorn. Fordel cremen på rouladebunden.
- Skær bananskiverne i halve, hak den mørkechokolade fint og fordel begge over rouladen. (Strø evt. knuste rutebiler over)
- Rul rouladen, drys med flormelis og chokoladestykker, og stil tilsidst rouladen koldt i 15-20 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar