søndag, juli 03, 2011

Luksus chokolade-banan roulade

Dej
  • 100 gram æggehvide (3 æg)
  • 3 æggeblommer
  • 150 gram sukker
  • 25 gram kakao (2 spsk)
  • 30 gram kartoffelmel (3 spsk)
  • 10 gram bagepulver (2 tsk)
  • 1 spsk hvedemel
Fyld
  • 2 bananer
  • 3 dl fløde
  • 75 gram hakket mørk 70% chokolade
  • 50 gram hakket hvid chokolade
  • 1 stang vanilje
  • Evt. rutebiler
Opskrift
  • Pisk æggehvider stive, tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk i et par sekunder
  • Tilsæt det sidste sukker og vend æggeblommer i dejen
  • Bland kakao, kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og sigt det i dejen. Dejen vendes forsigtigt
  • Fold en form af bagepapir på ca. 30 x 35 cm med 4 cm kant. Hjørnerne kan holdes sammen med fx papirclips
  • Hæld dejen i form, fordel den ensartet og bag i 6-8 min ved 200 grader. (Den færdigbagte dej, skal være lidt klistret). Lad den køle i 5-10 min
  • Vend dejen over på et stykke bagepapir med rørsukker og pensle bagsiden med koldt vand, hvorefter bagepapiret kan hives forsigtigt af.
  • Smelt den hvide chokolade (vandbad eller mikroovn) og bland det i den piskede fløde sammen med vaniljekorn. Fordel cremen på rouladebunden.
  • Skær bananskiverne i halve, hak den mørkechokolade fint og fordel begge over rouladen. (Strø evt. knuste rutebiler over)
  • Rul rouladen, drys med flormelis og chokoladestykker, og stil tilsidst rouladen koldt i 15-20 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar