tirsdag, august 02, 2011

Lækre hindbærsnitter med citron og vanilje

Dej
  • 275 gram hvedemel
  • 175 gram blødt usaltet smør
  • 75 gram sukker
  • 0,5 tsk hjortetaksalt
  • 1 polynesisk vaniljestang
  • 1 æg
Hindbærfyld
  • x gram hindbærmarmelade
  • 15 gram kartoffelmel
  • 2-3 blade husblas
Glasur
  • 150-200 gram flormelis
  • 0,25 dl citronsaft og 0,25 dl vand
  • Kagekrymmel
  • Evt. finthakket økologisk citronskal
Opskrift
  • Ælt hvedemel og smør sammen.
  • Bland sukker og hjortetaksalt og bland det i dejen.
  • Skrab vaniljekornene ud og bland dem med lidt flormelis, så de ikke klumper og ælt i dejen.
  • Rør ægget let, tilsæt, og ælt dejen. Den vil være lidt klistret.
  • Stil dejen en times tid i køleskabet.
  • Læg husblas i koldt i ca. 5 min og varm det derefter i en gryde med lidt citronsaft.
  • Hindbærmarmeladen piskes med kartoffelmel og husblassen og stilles på køl i ca. 2 timer.
  • Del dejen i enten 4 eller 6 lige store stykker (Det bliver væsentligt svære med 6 stykker, da pladerne bliver tynde og kan være svære at arbejde med. Dog synes jeg, de er bedre, når de er tyndere)
  • Stykkerne rulles ud på et melet bord til ca. 10x20 cm og lægges på en bageplade med bagepapir.
  • De 4 plader passer typisk ved siden af hinanden på en bageplade, hvilket også gør, at de ikke flyder lidt ud til siden under bagning.
  • Bages i ca. 20 min ved 175 grader midt i ovnen. Pladerne må gerne være lidt bløde, når de tages ud.
  • Lad pladerne køle af.
  • Fordel hindbærfyldet på halvdelen af pladerne og de resterne plader trykkes forsigtigt ovenpå.
  • Fordel glasur på kagerne og drys med krymmel (og evt. lidt citronskal).
  • Skæres til sidst i snitter på skrå med en skarp kniv.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar