Lækre hindbærsnitter med citron og vanilje
Dej
- 275 gram hvedemel
- 175 gram blødt usaltet smør
- 75 gram sukker
- 0,5 tsk hjortetaksalt
- 1 polynesisk vaniljestang
- 1 æg
Hindbærfyld
- x gram hindbærmarmelade
- 15 gram kartoffelmel
- 2-3 blade husblas
Glasur
- 150-200 gram flormelis
- 0,25 dl citronsaft og 0,25 dl vand
- Kagekrymmel
- Evt. finthakket økologisk citronskal
Opskrift
- Ælt hvedemel og smør sammen.
- Bland sukker og hjortetaksalt og bland det i dejen.
- Skrab vaniljekornene ud og bland dem med lidt flormelis, så de ikke klumper og ælt i dejen.
- Rør ægget let, tilsæt, og ælt dejen. Den vil være lidt klistret.
- Stil dejen en times tid i køleskabet.
- Læg husblas i koldt i ca. 5 min og varm det derefter i en gryde med lidt citronsaft.
- Hindbærmarmeladen piskes med kartoffelmel og husblassen og stilles på køl i ca. 2 timer.
- Del dejen i enten 4 eller 6 lige store stykker (Det bliver væsentligt svære med 6 stykker, da pladerne bliver tynde og kan være svære at arbejde med. Dog synes jeg, de er bedre, når de er tyndere)
- Stykkerne rulles ud på et melet bord til ca. 10x20 cm og lægges på en bageplade med bagepapir.
- De 4 plader passer typisk ved siden af hinanden på en bageplade, hvilket også gør, at de ikke flyder lidt ud til siden under bagning.
- Bages i ca. 20 min ved 175 grader midt i ovnen. Pladerne må gerne være lidt bløde, når de tages ud.
- Lad pladerne køle af.
- Fordel hindbærfyldet på halvdelen af pladerne og de resterne plader trykkes forsigtigt ovenpå.
- Fordel glasur på kagerne og drys med krymmel (og evt. lidt citronskal).
- Skæres til sidst i snitter på skrå med en skarp kniv.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar