Vandbakkelse
- 125 gram usaltet smør
- 2 dl vand
- 150 gram hvedemel
- 0,5 tsk salt
- 3 æg
Vaniljecreme
- 3 dl sødmælk
- 1 (polynesisk) vaniljestang
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 3 tsk maizena
- 2 dl fløde
Overtræk
- 300-400 gram marcipan
- 1-2 spsk glukosesirup (eller akaciehonning)
- 50-75 gram flormelis
- Kakaopulver
- Pisk æggeblommer, sukker og maizena hvide
- Kog mælken med vaniljekorn i en gryde
- Tilsæt den kogende mælk underpiskning til æggesnapsen
- Hæld efterfølgende cremen tilbage i gryden, mens der piskes
- Lad cremen køle i køleskabet
- Kog smør og vand i en gryde
- Sigt melet og tilsæt det forsigtigt, mens der piskes kraftigt, indtil dejen er ensartet og slipper gryden
- Tag gryden fra varmen og tilsæt salt.
- Rør æggene i et ad gangen
- Brug en sprøjtepose (eller to skeer) til at lave 10x5 cm kager på en bageplade med bagepapir
- Bag kagerne ved 200 grader i 20-25 min (Ovnen må ikke åbnes de første 15-20 min, da det kan få kagerne til at falde sammen!)
- Afkøles efterfølgende på en rist
- Pisk fløden og vend den i vaniljecremen. Stil efterfølgende på køl
- Ælt marcipan, glukosesirup og flormelis sammen
- Rul marcipanen ud (cirka 3 mm tyk)
- Skær en kage over, læg vaniljecreme i mellem og lidt ovenpå
- Skær et passende stykke marcipan ud, dyp den ene side i kakaopulver og betræk kagen marcipanen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar