onsdag, august 10, 2011

Kartoffelkager med vaniljecreme

Giver cirka 10-15 lækre konditor kartoffelkage.

Vandbakkelse

  • 125 gram usaltet smør
  • 2 dl vand
  • 150 gram hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 3 æg

Vaniljecreme
  • 3 dl sødmælk
  • 1 (polynesisk) vaniljestang
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 3 tsk maizena
  • 2 dl fløde

Overtræk
  • 300-400 gram marcipan
  • 1-2 spsk glukosesirup (eller akaciehonning)
  • 50-75 gram flormelis
  • Kakaopulver
Opskrift
  • Pisk æggeblommer, sukker og maizena hvide
  • Kog mælken med vaniljekorn i en gryde
  • Tilsæt den kogende mælk underpiskning til æggesnapsen
  • Hæld efterfølgende cremen tilbage i gryden, mens der piskes
  • Lad cremen køle i køleskabet
  • Kog smør og vand i en gryde
  • Sigt melet og tilsæt det forsigtigt, mens der piskes kraftigt, indtil dejen er ensartet og slipper gryden
  • Tag gryden fra varmen og tilsæt salt.
  • Rør æggene i et ad gangen
  • Brug en sprøjtepose (eller to skeer) til at lave 10x5 cm kager på en bageplade med bagepapir
  • Bag kagerne ved 200 grader i 20-25 min (Ovnen må ikke åbnes de første 15-20 min, da det kan få kagerne til at falde sammen!)
  • Afkøles efterfølgende på en rist
  • Pisk fløden og vend den i vaniljecremen. Stil efterfølgende på køl
  • Ælt marcipan, glukosesirup og flormelis sammen
  • Rul marcipanen ud (cirka 3 mm tyk)
  • Skær en kage over, læg vaniljecreme i mellem og lidt ovenpå
  • Skær et passende stykke marcipan ud, dyp den ene side i kakaopulver og betræk kagen marcipanen




    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar