En lækker toscatærte inspireret af Odense Marcipan opskiften. Jeg har dog forkælet opskriften lidt, så den bliver lidt mere luksus.
Mørdej
- 125 gram usaltet smør
- 100 gram sukker
- 1 æg
- 250 gram mel
- 50 gram mørk chokolade
- 300 gram bagemarcipan
- 240 gram sukker
- 3 æg
- 120 gram mel
- 125 gram piskeføle eller madlavningsfløde
- 75 gram sukker
- 30-40 gram smør
- 30 gram lys sirup eller glykose
- 75 gram mandelsplitter
- 50-75 gram hakkede hasselnødder
- 3 spsk. hindbærmarmelade
- Smørret smuldres i melet, hvorefter sukker og æg tilsættes.
- Saml dejen, pak den ind i husholdningfilm og læg den på køl i ca. 30 min.
- Imens rives marcipanen i en skål og blandes med sukker.
- Tilsæt æg til marcipanen og ælt med hænderne indtil tærtemassen er ensartet.
- Udrul dejen og læg den i en tærteform.
- Smelt chokoladen, evt. i mikrobølgeovn, og pensl mørdejen dermed.
- Fordel tærtemassen på mørdejen og bag i 20-25 min på 180 grader. Afkøles efterfølgende.
- Imens koges fløden op sammen med sukker, sirup/glukose og evt. lidt smør.
- Lad det småkoge til det er gyldent.
- Tilsæt mandler og nødder og kog nøddemassen indtil den har en mere fast konsistens (ca. 10 min). Rør hele tiden deri, så massen ikke brænder fast.
- Fordel et tyndt jævnt lag hindbærmarmelade ovenpå den afkølede tærte.
- Fordel nøddemassen ovenpå hindbærmarmeladen.
- Bag tærten i yderlige 8-10 min. mere på 220 grader.
- Afkøl tærten og pynt evt. med mørk smeltet chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar