Dej
- 125 gram smør
- 1,25 dl lunkent vand
- 50 gram gær
- 500 gram hvedemel
- 0,5 tsk salt
- 50 gram sukker
- 2 æg
- 150 gram marcipan
- 150 gram sukker
- 150 gram smør
- 375 gram æblegrød
- Revet chokolade
- Kanel
- Evt. kardemomme
- Æg eller mælk til pensling
- Hasselnødder
- Sukker
- Smelt smør, bland det med vand og rør gær ud i væsken.
- Tilsæt mel, salt, sukker og æg og rør til dejen er ensartet.
- Lad dejen hæve lunt i ca. 30 min under et viskestykke.
- Bland marcipan, sukker, smør og kanel i en skål og ælt remoncen ensartet.
- Klargør en bageplade med bagepapir.
- Del dejen i 3 lige store dele og rul de enkelte stykkerne ud, så de passer med en bageplade i højden. Flyt dernæst de udrullede stykker over på bagepladen et ad gangen.
- Fordel 1/3 af remoncen og æblegrøden på dejstykket. Drys med kardemomme og chokolade.
- Luk enderne ind over stykket og dernæst siderne.
- Gentag med de 2 resterne dejstykker.
- Dæk med et viskestykke og efterhæv i ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pensl kringlerne med æg og drys dernæst med sukker og hasselnødflager.
- Bages i ca. 15 min, men hold øje med kringlerne, da de hurtigt kan få for meget.
- Afkøl kringlerne og pynt med smeltet chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar